‘Samen zijn wij Albert Schweitzer!’

Onder het motto ‘Samen zijn wij Albert Schweitzer’ zijn de medewerkers van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht in 2017 van start gegaan met een uniek initiatief: het salarisdonatieprogramma. Medewerkers ‘adopteerden’ een gezondheidsproject in Afrika en doneren nu maandelijks een microgift van 1 euro (of meer) van hun netto maandsalaris. Dit was via de loonadministratie zó geregeld. Het eerste project waar de medewerkers van het Albert Schweitzer ziekenhuis hun salaris-microgift voor geven, is een goed ingerichte therapiekamer voor kinderen met een handicap in een arm plattelandsgebied in Kenia. Een voorziening die voor een paar duizend euro écht de gezondheid van deze kinderen verbetert. Hier is 3.740,- euro voor nodig. Zodra dit bedrag bereikt wordt, hebben zij die voorziening echt samen als ziekenhuisgemeenschap tot stand gebracht. Helemaal in de geest van de naamgever van het ziekenhuis dr. Albert Schweitzer. En dat geeft veel voldoening.

Het project in Kenia schiet al aardig op. Diverse apparatuur en inrichting konden al worden aangeschaft. Kinderen blij, ouders blij, therapeuten blij en tevreden, trotse medewerkers. Daar doen we het voor.

Bekijk hier foto’s van het project in Kenia.

Heeft u ook interesse in doneren voor een concreet gezondheidsproject via het salaris of kent u iemand voor wie dit zou kunnen gelden? Neemt u dan contact met ons op. Het is zó geregeld! 030-8801499 of info@nasf.nl.