“Do something wonderful, others may imitate it!”

Voor miljoenen mensen staat Albert Schweitzer symbool voor integriteit, humaniteit en compassie. Het vertalen van je innerlijke roeping naar het hier en nu. Het inzetten van je talent en levensenergie voor het welzijn van alles wat leeft, want dat is het enige dat écht telt. De grootste nalatenschap van Albert Schweitzer is misschien vooral wel hoe hij anderen tot grootse daden heeft geïnspireerd.

Het NASF wordt gedragen door mensen die ook op hún manier willen bijdragen aan de verwezenlijking van deze innerlijke roeping. Met regelmaat wordt het NASF daarom een legaat of nalatenschap toevertrouwd. Wie meer wil weten over hoe nalaten of schenken aan een goed doel werkt, kan kijken op www.toegift.nl, het initiatief van bijna 90 goede doelen, waaronder het NASF.

Tweederde Nederlanders overweegt na te laten aan goed doel

Nalatenschap bespreken met familie blijft lastig

20 november 2017 – Twee op de drie Nederlanders overwegen na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd vinden mensen het soms moeilijk om hun wensen te bespreken met familie en vrienden. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau The Choice onder ruim 1500 Nederlanders van 30 jaar en ouder. Vandaag starten 89 samenwerkende, erkende goede doelen een publiekscampagne om mensen te inspireren het gesprek over nalaten aan te gaan. Lees hier het hele bericht.