Iedere dag is Wereld Waterdag! Onder dat motto startten we op 22 maart jongstleden onze campagne om aandacht te vragen voor water op 'vergeten' plekken in Sub-Sahara Afrika.

We willen zorgen voor water bij een ziekenhuis in Kenia, op een plattelandsschool in Ghana en middenin een dorp in Burkina Faso.

Voor 18.038 euro kunnen we deze drie waterprojecten mogelijk maken.

Na de eerste week is er al bijna 3.000 euro gedoneerd! Een prachtig resultaat, waar we heel dankbaar voor zijn. Maar... we zijn er nog niet!

Er moet veel gebeuren, maar het kan! Door de jaren hebben wij als Nederlands Albert Schweitzer Fonds met het steunen van lokale waterprojecten al heel veel mensen kunnen voorzien van schoon, veilig water uit goed beheerde, duurzame bronnen. Dat gaan we weer doen!

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel tijd het kost om te zoeken naar water als je in een ver afgelegen dorp ergens in Burkina Faso, Ghana of Kenia woont?

Water-armoede

Vies, onveilig water betekent dat mensen risico lopen op levensbedreigende ziektes, vooral (kleine) kinderen en ouderen. Vies, onveilig water is een sluipmoordenaar van kinderen. 80% Van ernstige ziektes zoals diarree wordt veroorzaakt komen door vervuilde drinkwatervoorzieningen, zo heeft de World Health Organization (WHO) becijferd in 2019. Alleen al diarreeziekten veroorzaakten ongeveer 6000 doden per dag Sub-Sahara Afrika, voornamelijk onder kinderen.

Waterschaarste betekent dat meisjes vaak uren moeten lopen en niet naar school kunnen of dat hun moeders in de uren dat zij water halen geen inkomen voor het gezin kunnen verdienen. Bovendien zijn meisjes en vrouwen lang niet altijd veilig tijdens hun lange looptocht. Gebrek aan schoon, veilig water veroorzaakt bestaansonzekerheid en fors lagere economische groei. Je moet het probleem dus letterlijk aan de bron aanpakken.

Overig nieuws

Kopie van headerfoto 3

Vacature fondsenwerver

Het Albert Schweitzer Fonds zet zich in om het gedachtengoed van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer levend te houden door het steunen...

Vacature: allround communicatie medewerker / office manager

Een enthousiaste persoonlijkheid met een warm hart voor Afrika (16 - 20 uur per week) Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds...

Inschrijving Albert Schweitzer Prijs 2022 geopend

Bijzonder dit jaar is dat de AFAS Foundation de Albert Schweitzer Prijs 2022 mede mogelijk maakt. De Foundation steunt het...