Veilig en schoon water op school Abrubruwa, Ghana

Geen water: geen school

In Abrubruwa is er geen toegang tot schoon water. De inwoners halen water op een aantal kilometer afstand uit een stroompje. Dit water wordt ook door dieren gebruikt en is niet schoon. Hierdoor ontstaan gezondheidsproblemen: mensen en kinderen worden ziek van het drinken van dit water. Daarnaast droogt het stroompje op in het droge seizoen, waardoor de kinderen lange afstanden moeten afleggen om water te halen – tijdens schooltijd. Hierdoor missen heel veel kinderen heel vaak school. Met name meisjes. Met alle gevolgen van dien voor hun toekomst.

We komen in actie!

Dit moet natuurlijk veranderen! De mensen in Abrubruwa gaven aan dat zij dringend behoefte hebben aan een waterput met waterpomp bij de lagere school die ligt in het dorp. Met de bouw hiervan hebben straks 1400 mensen toegang tot schoon en veilig water! Een watercommissie wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden rondom de pomp en het onderhoud ervan. Zij zullen hiervoor ook getraind worden. Met informatiesessies informeren van de dorpelingen, schoolkinderen en community members in 4 verschillende kerken over het belang van schoon water en sanitaire (WASH) voorzieningen.

Mogen zij rekenen op jouw steun?

100% van je donatie gaat naar het project.

Er is
nodig voor dit project

Mogen zij rekenen op jouw steun?

Met 5.432 euro zorgen we ervoor dat ruim 1.400 schoolkinderen en dorpelingen wél toegang hebben tot schoon en veilig water.

De plaatselijke watercommissie en de schoolleiding zorgen dat de waterpomp goed onderhouden wordt. Vrijwilligers geven voorlichting over het belang van schoon water en hygiëne. Zo kunnen de kinderen hier veilig opgroeien en naar school gaan.

Elk huishouden betaalt 2 Ghanese cedi per maand voor reparatie - en onderhoudskosten van de waterput. Dit bedrag is tijdens een community meeting vastgesteld door de aanwezigen en kan iedereen betalen.

De school in Ghana

Kosten water Abrubruwa

Realisatie Prijs
Voorbereiding grond en boorwerkzaamheden€ 1.274
Aanleg waterleidingen€ 952
Constructie waterput€ 1.106
Waterpomp€ 630
Constructie buitenkant waterpomp€ 840
Overige materialen€ 630
> Totaal€ 5.432
Bijdrage leden van de gemeenschapIn natura
Gevraagde bijdrage€ 5.432

Help jij de schoolkinderen en inwoners van Abrubruwa aan schoon water?

100% van je donatie gaat naar het project

Waterpomp gevraagd

Met jouw donatie doen we het volgende:

  • Organiseren van 4 informatiesessies in vier verschillende kerken voor de inwoners en op de school voor de schoolkinderen over het gebruik van de waterpomp en over het belang van hygiëne en schoon water;
  • Constructie van de waterpomp op de Primary School van Abrubruwa;
  • Opzetten en trainen van een vrijwillige watercommissie. De commissie bestaat uit tenminste twee vrouwen en het dorpshoofd;
  • Het water installatiebedrijf blijft de waterkwaliteit voorlopig monitoren.
Waar we voor gaan
Opgehaald

Help jij de schoolkinderen van Abrubruwa aan schoon water?

100% van je donatie gaat naar het project

SoH Ghana-student
Albert

In de voetsporen van Albert Schweitzer

Onze naamgever Dr. Albert Schweitzer was in de vorige eeuw zowel een gezondheidspionier in Afrika als een invloedrijk Europeaan. In 1952 won hij de Nobelprijs voor de Vrede. 

Vandaag de dag zet een nieuwe generatie gezondheidspioniers zijn werk voort. 

Er verandert veel in de gezondheidszorg in Afrika, maar gezond zijn en blijven blijft een grote uitdaging voor veel Afrikanen. 

Eenvoudige, slimme gezondheidsoplossingen van professionals kunnen een groot verschil maken. Wij noemen deze professionals: gezondheidspioniers.