Bestuur

Een onafhankelijk bestuur vormt het bestuur van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds. Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis aan de doelen van het fonds.  

Miranda Rovers | Voorzitter

Alexander van Binsbergen | Penningmeester

Steven Sterk | Secretaris

Monique Opdam | Fondsenwerving, Strategie

Ton Teunissen | Arts - Projectsteun

Tjitske Vreugdenhil | Arts - Projectsteun

 

Miranda Rovers

 

Steven Sterk


“NASF is een prachtig goed doel, waar heel direct zichtbaar is wat de effecten zijn van de projecten die we steunen. Ik vind het mooi om hier vanuit mijn achtergrond als advocaat een bijdrage aan te kunnen leveren. Hoewel NASF een relatief kleinschalig goed doel is, is het professioneel georganiseerd. Het samenwerken met mensen van verschillende achtergronden biedt een mooie mix om de steun zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen: voor de gezondheid in Afrika!”
Steven Sterk

 

Alexander van Binsbergen

 

Monique Opdam


Als marketeer /strateeg ben ik onder de indruk van de filosofie en wilskracht van Albert Schweitzer. Deze alleskunner trachtte niet alleen ‘solidariteit’ beter op de kaart te krijgen maar ging ook zover om medicijnen te gaan studeren om zijn filosofie van eerbied voor het leven letterlijk invulling te geven.

Het kleinschalig en gericht ondersteunen van lokale initiatieven in Sub Sahara Afrika is essentieel om het welzijn en de gezondheid daar te vergroten en nog steeds zeer relevant. Hoe mooi om goede resultaten te boeken met de projecten die we dankzij de donaties vandaag de dag nog steeds realiseren. Albert Schweitzer zei niet voor niets treffend: Geluk is het enige wat zich verdubbelt als men het deelt. Daar zet ik mij graag als bestuurder/vrijwilliger onbezoldigd voor in.

Monique Opdam

 

 

Ton Teunissen


Leven en werk van Albert Schweitzer mag voor iedere dokter een voorbeeld zijn.
Tijdens mijn werk als tropenarts in Afrika heb ik me zijn idealen goed ingezien. De immense verschillen qua toekomstmogelijkheden doen je realiseren hoe geweldig bevoorrecht wij in Nederland zijn om waar wij geboren zijn. De meeste bewoners van Afrika boffen niet.

Albert Schweitzer was een tropenarts die als medicus en musicus veel cultuur en ethiek rijk was. De inhoud van zijn leven en zijn hulpvaardigheid was zó breed en veelomvattend, dat alleen een stabiel opgezet Fonds zijn levensdoel kan proberen in stand te houden.

Met die achtergrondgedachte werk ik graag mee met mijn mede-bestuursleden om het gedachtengoed van Albert Schweitze een vervolg te geven. Dus concreet inhoud geven aan kleine projecten voor basale medische zorg, voor water en hygiene, voor steun aan vrouwen, die voor opgroeiende kinderen de meeste verantwoordelijkheid nemen. Wij moeten zijn voorbeeld volgen.

Ton Teunissen

 

 

Tjitske Vreugdenhil

Staf

Op het kantoor van het NASF in Utrecht zijn de volgende drie medewerkers parttime werkzaam:

Kitty Robben | Communicatie, back office

Karen 't Hooft | Projectbegeleiding

Tanja Keijzer | Relatiemanager

 

 

Kitty Robben


Je talent inzetten voor je medemens in Afrika. Dit is waar Albert Schweitzer zijn levenswerk van maakte en wat ik, op bescheiden wijze, ook mag doen binnen het het Albert Schweitzer Fonds. Dat mijn werk zo concreet is, motiveert mij enorm. Wat krijg ik een energie van de mooie projecten die onze lokale Afrikaanse partners in zo'n korte tijd en met bescheiden middelen neer kunnen zetten.
Petra Weij

 

 

Karen 't Hooft


"Goede gezondheid is essentieel en daaraan kunnen bijdragen is mijn drijfveer". Mijn naam is Karen ’t Hooft en ben opgeleid als celbioloog aan de Wageningen Universiteit. Sinds 2020 werk ik hier met veel plezier. Hiervoor heb ik 9 jaar gewerkt voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen. In mijn werk heb ik mij gespecialiseerd in onderzoek, monitoring en evaluatie van gezondheidszorg in Afrika. In Afrika heb ik op vele plekken gewerkt: Kameroen, Sierra Leone, Kenia, Ethiopië, Zambia en Rwanda. Ik heb gezien dat kleine organisaties en hun pioniers echt veel kunnen bereiken en betekenen in het leven van mensen. Daarom sta ik achter de missie van het Albert Schweitzer Fonds: het steunen van lokale Afrikaanse organisaties en gezondheidspioniers bij het duurzaam beschermen en verbeteren van de gezondheid. Het verschil dat wij hiermee maken is ontzettend tastbaar. Het directe contact dat ik heb met deze pioniers om dit te kunnen bereiken geeft mij zoveel energie.
Karen 't Hooft

Vrijwilligers

Naast het vrijwillige bestuur werkt het Nederlands Albert Schweitzer Fonds met vrijwillige projectbezoekers die wonen in Afrika of er regelmatig (toch al) naartoe gaan. Zij bezoeken vrijwillig de projecten in Afrika die het NASF mogelijk wil financieren en brengen advies uit aan het bestuur. Daarnaast werkt het NASF in Nederland met de volgende vrijwilligers:

Breg van Dam | Archief en Bibliotheek

Inez in 't Veld | Archief en Bibliotheek

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling van het Nederlands Albert Schweitzer Fonds bestaat uit dhr. Frits van der Hoeven, dhr. Hans Bouma, dr. Jan Terlouw, drs. K. van Warven, prof. dr. W.B. Drees, prof. dr. L. Leertouwer, prof. dr. Th.M. van Leeuwen, dhr. H.H.F. Wijffels en dhr. U.F. Hiddema.

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil.