Bedrijven en organisaties

De samenwerking met bedrijven en organisaties is onmisbaar voor ons werk in Afrika. Er zijn veel manieren waarop uw organisatie mee kan helpen.

Wilt u weten wat uw organisatie kan doen? Graag gaan wij met u hierover in gesprek.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Samenwerking

De samenwerking met bedrijven en organisaties is onmisbaar voor ons werk in Afrika.

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. We geloven in de kracht van praktische oplossingen voor lokale problemen. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

DSC04264

Wat kunnen we met uw steun?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleinschalige gezondheidsprojecten in landen in Sub-Sahara Afrika.

Onze kracht daarbij: we ondersteunen kleinschalige projecten. Opgezet door de lokale bevolking zelf.

Zo behalen we prachtige resultaten. Met een klein budget. Helpt u mee? Doneer

Partners

We zijn trots op de volgende partnerschappen die we hebben met:

AFAS Foundation

AFAS Foundation ondersteunt vanaf 2022 de prestigieuze Albert Schweitzer Prijs voor de ‘Gezondheidspionier van het jaar’ Award. Met dit partnership zetten we weer een stap vooruit om meer young professionals aan te moedigen hun medische cases met en voor de Afrikaanse samenleving in te dienen, ze een podium te geven en de winnaars te ondersteunen.  

AFAS Foundation steunt het belang van zorginnovatie in Afrika

Gerben Eversdijk, directeur AFAS Foundation: ‘‘De jongeren van nu zijn de zorgpioniers van de toekomst. Het is van groot belang om deze doelgroep aan te moedigen om de ideeën die zij hebben daadwerkelijk uit te voeren. In dit geval met én voor de Afrikaanse samenleving. Wij geven hen dan ook graag een podium. Het zorgt niet alleen voor een beter Afrika, maar ook voor positieve ontwikkeling binnen de Nederlandse zorgsector. Wij zijn er dan ook trots op dat wij de aankomende initiatieven mogen ondersteunen vanuit de AFAS Foundation’’.

 

Het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) in Dordrecht, onze naamgenoot

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is sinds 1999 vernoemd naar Albert Schweitzer. Het NASF helpt de naam van Albert Schweitzer voelbaarder en herkenbaarder te maken binnen het ziekenhuis. Het NASF helpt zo om de zorg met hoofd, hart en ziel, welke het ziekenhuis kenmerkt, te versterken. En het ASz helpt het NASF met aandacht en steun bij haar activiteiten. 

Onder het motto: ‘Samen zijn wij Albert Schweitzer!’ krijgt onze samenwerking op diverse manieren vorm:

  • medewerkers van het ziekenhuis doneren iedere maand 1 euro of meer van hun salaris voor concrete gezondheidszorgprojecten in Afrika- het salarisdonatieprogramma
  • het ziekenhuis is enkele jaren gastheer voor de uitreiking van de ALBERT SCHWEITZER PRIJS
  • de kraamafdeling van het ziekenhuis heeft de naam RHENA GEBOORTECENTRUM, naar de dochter van Albert Schweizter. Rhena ondersteunt moeder en kind projecten in Afrika van het NASF
  • het ziekenhuis heeft samen met ons een permanente expositie over Albert Schweitzer ingericht in het ziekenhuis, welke feestelijk werd geopend in 2017
  • wij publiceren regelmatig over elkaars werk, om elkaar zo te steunen en blijk te geven van onze wederzijdse waardering

Lidmaatschap

 
Het NASF is lid van:
  • One World, journalistiek platform over internationale samenwerking en duurzaamheidsvraagstukken
  • Goede Doelen NL, brancheorganisatie van goede doelen
  • My World Community

Voor Afrika!

Met uw donatie investeren we in kleine, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. Omdat we beseffen dat gezondheid je belangrijkste bezit is. U ook? Steun ons dan. Samen maken we het verschil. 

"Geluk is het enige wat zich verdubbelt als men het deelt"

Albert Schweitzer